Societat negra, la màfia xinesa a Barcelona

Andreu Martín, el ‘veterImatgeano’ de la novel·la negra catalana, ens descobreix a ‘Societat negra’ el desconegut món de la màfia xinesa a Barcelona, a través d’una trama ben lligada i ben resolta, escrita amb molt d’ofici i explicada de manera clara i solvent.

‘Societat negra’ comença amb la sorprenent aparició d’un cap de dona tallat sobre un cotxe del barri de Sants, concretament del carrer Joan Güell. I a partir d’aquí, Martín ens fa saltar endavant i endarrere en el temps, per desvelar-nos un món, el de les tríades xineses a Barcelona, que passa desapercebut però que existeix. Perquè, com diu el mateix autor al booktrailer del llibre, ens hem de creure que si la màfia xinesa és present a tot el món, a París, a Londres o a Amsterdam, i tenint el port més important de la Mediterrània, les tríades no hi són a Barcelona? Què passa, que tenim la lepra o què?

Guanyadora del V Premi Crims de Tinta, atorgat pel departament d’Interior de la Generalitat en reconeixement a la manera àgil i ben documentada com el llibre parla sobre les noves formes de delinqüència a la capital catalana i la seva àrea metropolitana, ‘Societat Negra’ ens descobreix un món d’advocats corruptes, d’intrigues polítiques, de delinqüents autòctons de baixa estofa, de tensions entre Mossos i Policia Nacional, de maras sud-americanes que malden per instal·lar-se entre nosaltres, de timbes il·legals, de bancs secrets i de perruqueries de final feliç.

Una novel·la que aconsegueix que després de llegir-la, el carrer Trafalgar ja no torni a ser el mateix…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: